Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a Gyógyszerészeti Világszervezet tagjaként a gyógyszerészek helytállásának, a járvány során szerzett élményeik, tapasztalataik bemutatásával ünnepli meg a Világnapot.

A Gyógyszerészek Világnapja minden évben szeptember 25. 

A Világnap idei mottója: „Gyógyszerész - biztos pont az egészségben”.

IMG 29172021. október 15-én a Kongresszus megnyitó ünnepségén a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete a következő kitüntetésekben részesítette a Szervezet tagjait, és a szakma képviselőit a kórházi gyógyszerészet érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységük elismeréseként.

Az MGYT tisztújító küldöttgyűlésén 2021. június 26-án társasági elismerések adományozására is sor került.

Ez alkalomból a "Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Szenátusának tagja” elismerő oklevelet vehetett át Dr. Hargitai János.

A COVID -19 vírus okozta járványügyi veszélyhelyzet alatt valamennyi kórházi gyógyszerész kollégánk számos új kihívással szembesült és extra terhelés mellett, sokszor erejükön felül végezték munkájukat. A kórházi gyógyszerészek ezen elhivatottságát az egyes intézményekben Semmelweis nap alkalmával külön is elismerték.

A 2020. november 28-án megrendezett Gyógyszerész Köztestületi Napon több kórházi gyógyszerész kolléga is elimerésben részesült.

 

A KAMARA ARANYÉRME – ÉLETMŰDÍJ - Prof. Dr. Soós Gyöngyvér

 

PRO PRAXIS PHARMACIAE - Dr. Csontos Júlia Diána