Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a Gyógyszerészeti Világszervezet tagjaként a gyógyszerészek helytállásának, a járvány során szerzett élményeik, tapasztalataik bemutatásával ünnepli meg a Világnapot.

A Gyógyszerészek Világnapja minden évben szeptember 25. 

A Világnap idei mottója: „Gyógyszerész - biztos pont az egészségben”.

Az MGYT tisztújító küldöttgyűlésén 2021. június 26-án társasági elismerések adományozására is sor került.

Ez alkalomból a "Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Szenátusának tagja” elismerő oklevelet vehetett át Dr. Hargitai János.

A COVID -19 vírus okozta járványügyi veszélyhelyzet alatt valamennyi kórházi gyógyszerész kollégánk számos új kihívással szembesült és extra terhelés mellett, sokszor erejükön felül végezték munkájukat. A kórházi gyógyszerészek ezen elhivatottságát az egyes intézményekben Semmelweis nap alkalmával külön is elismerték.

A 2020. november 28-án megrendezett Gyógyszerész Köztestületi Napon több kórházi gyógyszerész kolléga is elimerésben részesült.

 

A KAMARA ARANYÉRME – ÉLETMŰDÍJ - Prof. Dr. Soós Gyöngyvér

 

PRO PRAXIS PHARMACIAE - Dr. Csontos Júlia Diána

Dr. Kraszits István oklevél okA COVID első hulláma miatti hazai járványügyi veszélyhelyzet alatt valamennyi kórházi gyógyszerész kollégánk számos új kihívással szembesült és extra terhelés mellett, sokszor erejükön felül végezték munkájukat. A kórházi gyógyszerészek ezen elhivatottságát az egyes intézményekben Semmelweis nap alkalmával külön is elismerték.