.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

A Dunántúltól a Tiszántúlig terjed már a kórházi-klinikai gyógyszerészek szakmai hétvégéje. Évről évre izgatottan várja a szakmai közösségünk, hogy újra minőségi előadásokat hallgathassunk illetve, hogy az esti programok jó hangulatát élvezve rég nem látott kollégákkal és barátainkkal oszthassuk meg tapasztalatainkat, sikereinket vagy éppen kihívásainkat.

Beszámoló - II. Szegedi Szakmai Hétvége

 

Idén áprilisban végre újra elérkezett a nap, amikor autóba pattanhattunk, és izgatott várakozással elutazhattunk Szegedre, hogy részt vegyünk a második alkalommal megrendezett Szegedi Szakmai Hétvégén. Jobban időzíteni nem is lehetett volna, hiszen ez volt az első igazi verőfényes, meleg tavaszi hétvége, ami garantálta a vidám alaphangulatot.

2023 áprilisában immár második alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Szakmai Hétvége rendezvénye a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyógyszertára, a SZTE GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet és az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottság - NewGen szervezésében.

Szervezetünk Ifjúsági Állandó Bizottsága 2022. augusztus 9-én (kedd) 15:00 órakor tartja a soron következő (online) rendezvényüket, a NewGen Fórumot.
Beszélgetés témái: Kompetenciák az Intézeti Gyógyszertárban
A kerekasztal beszélgetésben közreműködnek: Csontos Diána és Bertalan Ádám főgyógyszerészek, Keller Nóra és Bodrogi Zsolt szakgyógyszerészek, Vörös Annamária és Erdélyi Lóránd szakgyógyszerész jelöltek.
A rendezvény ingyenes, de aktív KGYSZ tagsághoz és regisztrációhoz kötött!

2022. április első hétvégéjén került megrendezésre az I. Szegedi Szakmai Hétvége, az SZTE SZAKK Központi Gyógyszertár és az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága szervezésében, hagyományteremtő céllal. Az összesen 12 előadásból álló 2 napos előadás-sorozat célja, a klinikai gyógyszerészet múltjának, jelenének és jövőképének megvitatása, valamint a legfontosabb kórházi-klinikai gyógyszerészi feladatok gyakorlat orientált bemutatása volt. A rendezvényen közel 100-an vettek részt, zömében fiatal kollégák. A részletes összefoglaló itt olvasható.

2022. március 25-én, pénteken online fórumra invitálta a fiatal kollégákat az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága. Az évben elsőként megrendezett online fórumon 12-en tudtak részt venni. Kiemelt téma volt a rezidensképzés, és az ehhez társuló csereprogram. A NewGen fórumról bővebben itt olvashatnak.