Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

2022. március 25-én, pénteken online fórumra invitálta a fiatal kollégákat az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága. Az évben elsőként megrendezett online fórumon 12-en tudtak részt venni. Kiemelt téma volt a rezidensképzés, és az ehhez társuló csereprogram. A NewGen fórumról bővebben itt olvashatnak.

 

2022. április első hétvégéjén került megrendezésre az I. Szegedi Szakmai Hétvége, az SZTE SZAKK Központi Gyógyszertár és az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága szervezésében, hagyományteremtő céllal. Az összesen 12 előadásból álló 2 napos előadás-sorozat célja, a klinikai gyógyszerészet múltjának, jelenének és jövőképének megvitatása, valamint a legfontosabb kórházi-klinikai gyógyszerészi feladatok gyakorlat orientált bemutatása volt. A rendezvényen közel 100-an vettek részt, zömében fiatal kollégák. A részletes összefoglaló itt olvasható.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének Ifjúsági Állandó Bizottsága 2021-ben a 36 év alatti kórházi-klinikai (szak)gyógyszerészek között végzett felmérésének összefoglalója itt olvasható. 2021. októberében rendezett Kórházi Gyógyszerészek XXIII. Kongresszusának Ifjúsági Fórumán igen élénk diszkusszió övezte a kérdőív kiemelt témáit. Az Ifjúsági Állandó Bizottság külön köszöni Gyimesi Nórának és Vida Róbertnek a kérdőív eredményeinek bemutatását. A jelenlegi beszámoló a kérdőív eredményeit teljességében mutatja meg, melyre a kongresszus kereteiben nem volt lehetőség. A teljes kérdőív itt tekinthető meg.

„A betegágy melletti gyógyszerészi tanácsadás, klinikai gyógyszerész szerepe a betegágy mellett” címmel rendezi meg első akkreditált, pontszerző szakmai rendezvényét a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyógyszertára és az SZTE GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet az MGYT KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága segítségével.

A rendezvény meghívója és részletes programja itt elérhetőek.

A jelentkezéseket és a szállásigény jelzését a következő Google űrlap kitöltésével várják a szervezők 2022. február 15-ig.

Szervezetünk Ifjúsági Állandó Bizottságának 2021.12.03-i online rendezvényén a résztvevők a 2019-es EAHP Academy Seminaron elhangzott témákkal ismerkedhettek meg.

Az EAHP által szervezett szemináriumok kiemelt célja a szakmai jó gyakorlatok megosztása országokon átívelően. Az IÁB rendezvényen elhangzott témák az antibitoikum stewardship, antibiotikum szint monitorozás használata a terápiatervezésben, illetve a minőségi kutatási módszerek megismertetése volt.

A rögzített online esemény felvétele itt visszanézhető, a részletes beszámoló pedig itt olvasható.

A KGYSZ Ifjúsági Állandó Bizottsága online keretek között tartja soron következő rendezvényét 2021. december 3-án.  Kiemelt témák: antibiotikum stewardship és minőségi kutatási módszerek. A részvétel regisztrációhoz kötött.

További információk itt olvashatók.