.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

HPDA Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezete (EAHP) tagországainak kórházi gyógyszerészei úgy döntöttek, hogy március 27-ét a hivatás európai ünnepévé teszik, emlékezve arra, hogy tíz éve fogadták el a Kórházi Gyógyszerészet Európai Állásfoglalását, amelyben megfogalmazták közös célkitűzéseiket.

 

Ünnepeljük ezen a napon a kórházi gyógyszerészeket, asszisztenseket, adminisztratív személyzetet, és az intézeti gyógyszertárban dolgozó egyéb szakembereket, kollégákat!

 

A kórházi gyógyszertárak nélkülözhetetlenek az egészségügyi ellátórendszer megfelelő működéséhez, biztosítják a gyógyszer- és betegbiztonságot, a megfelelő gyógyszerekhez időben történő hozzáférést, valamint a magas színvonalú gyógyszerészeti ellátást.

 

A kórházi gyógyszertárakban dolgozó szakszemélyzet is egyre több helyen jelen van az osztályokon, ami nemcsak javítja a polifarmáciás betegek gyógyulásának kimenetelét, hanem növelik a beteg együttműködést, ami a költségek csökkenéséhez is vezet.

 

A kórházi gyógyszertárak munkája nélkülözhetetlen olyan nehéz helyzetekben is, mint a gyógyszer- és orvostechnikai eszközök hiánya. A kórházi gyógyszertárak dolgozói a COVID-19 világjárvány elleni küzdelemben is az élvonalban álltak.

 

A Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezete egy szakmai anyagot és egy videósorozatot is készített, amelyben kórházi gyógyszerészek mondják el, miért választották és miért szeretik ezt a hivatást. https://korhazigyogyszereszek.hu/

 

Szakmai sikerekben gazdag évet kíván minden intézeti gyógyszertárnak az MGYT Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete!