.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause
kongr. kozpontAz 1924-ben alapított Magyar Gyógyszerész- tudományi Társaság 2014. április 10-12. között rendezte meg – a Társaság alapításának 90. évében – kongresszusát Budapesten a Kongresszusi Központban. A kongresszus mottója: Megőrzött hagyományok, harmadik évezredi kihívások; Tempora mutantur et nos mutamur in illis!
Az ünnepi rendezvény fővédnöke Prof. Dr. Pálinkás József az MTA elnöke volt. Több külföldi társszervezet képviselője jelenlétével megtisztelte a jubileumi kongresszust.

A 94 plenáris és szekció előadás mellett 198 posztert jelentetek be. A tudományos programot tovább színesítette az immár hagyományos kiscsoportos gyakorlatorientált tréningek, valamint az Ifjúsági Bizottság fóruma. A Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetnek a Szervezési- és a Gondozási Szakosztállyal közösen 3 praxis blokkja volt a kongresszuson. A 800 regisztrált résztvevő közt szép számban voltak KGYSZ tagok is. A kórházi gyógyszerészek igen aktívan vettek részt a tudományos programban: 1 plenáris előadást, 11 szekció előadást és 33 posztert jelentettek be. Ülés elnökként 4 szekcióban tevékenykedtek és 2 gyakorlatorientált tréninget vezetett kórházi/klinikai kolléganő.

E jeles eseményen 13 kiváló kolléga részesült a Társaság kitüntetésében.

Bővebben IDE KATTINTVA olvashatunk róla!
 
Dr. Horváth László
a KGYSZ titkára