.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Hatvani kórházFelbontotta a hatvani kórház vagyonkezeléséről szóló, a HospInvesttel, illetve a leányvállalataként működő Hatvani Kórház (HK) Kft.-vel megkötött szerződést augusztus 31-i hatállyal• Összeomlani látszik a HospInvest kórházbirodalma.

Erről a település önkormányzata döntött a testület csütörtöki ülésén. Az előterjesztés azt követően került a testület elé, hogy a HospInvest elnöke elismerte, a cég nem tudja megvalósítani azokat a fejlesztéseket az intézményben, amelyeket korábban írásban vállalt. Ez a szerződésszegés okot szolgáltat az önkormányzat számára a kontraktus felbontására - közölte Érsek Zsolt, a település szocialista polgármestere a napirendi pont előterjesztője.

A tervek szerint a jövőben egy teljes egészében önkormányzati tulajdonú társaság működtetné a kórházat, amely átvenné a HK valamennyi dolgozóját, illetve számítanak, pályázat alapján, befektetők bevonására. Ez utóbbiról júniusban tárgyal a testület - derült ki az ülésen. Érsek Zsolt emlékeztetett arra, hogy a HospInvest, félmilliárd forintos beruházás keretében, a hatvani kórház épületegyüttesének teljes felújítását, illetve új műtőblokk kialakítását vállalta 2009. december 31-ig.

Ugyanakkor Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke az önkormányzathoz írt levelében közölte, hogy nem tudja teljesíteni határidőre a vállalt kötelezettségeket - mondta a polgármester. Ebben a helyzetben élt az önkormányzat a rendkívüli felmondás lehetőségével. A határozati javaslatot a 18 tagú szocialista többségű testület 14 tagja szavazta meg, míg a 4 fideszes városatya tartózkodott.

Szabó Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője a szocialistákat tette felelőssé a kialakult helyzetért. Ugyanakkor Érsek Zsolt úgy vélekedett: a 2006-os döntésnek köszönhető, hogy ma működő, jövőképpel rendelkező kórházzal rendelkezik a város.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: MNO