.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Magyar Kórházszövetség

 

2009. április 8-10. között tartotta XXI.Kongrasszusát a Kórházszövetség. Dr.Higyisán Ilona összefoglalója az eseményről az alábbiakban olvasható:

Tisztelt Kollegák!

A Magyar Kórházszövetség 2009. április 8-10-között, Egerben tartotta XXI. Kongresszusát.
A rendezvénnyel kapcsolatos információkat honlapjukon www.korhazszovetseg.hu oldalon utólagosan is megtaláljátok.

A  kongresszus második napján, a csütörtök délutáni 14.00-16.45 szekció programja " Betegbiztonság, munkatársaink biztonsága"
A blokk üléselnökei: Prof. Dr. Kullmann Lajos és Dr. Nagy Kamilla voltak.

Előadások hangoztak el a betegbiztonságot támogató szervezeti kúltúrákról, betegszállításról, betegbiztosítás és biztonság témákban, de nem utolsó sorban itt kapott helyet két, a kórházi gyógyszeres terápiákkal foglalkozó előadás is!

Előadóink: Nagyné dr. Ambrus Ildikó: Gyógyszer-beteg-biztonság
Prof. Dr. Botz Lajos: A gyógyszeres terápia gyógyszer- és betegbiztonsági kérdései

Mindkét előadó igen tartalmas, szinvonalas figyelemfelkeltő előadása a jelenlévő hallgatóságban is több kérdést vetett fel, amelyeket az idő rövidsége miatt nem sikerült részletesen megvitatni, de a téma aktualitását és fontosságát mindenképpen visszaigazolta részünkre!

Mint a Kórházi Szervezet elnöke köszönöm a két előadónak, hogy képviselte és tolmácsolta a gyógyszerelés biztonsága a betegbiztonság közötti fontos kapcsolatát.
Köszönöm továbbá a kis számú, de lelkes gyógyszerész kollegákból álló hallgatóság részvételét, fontos, hogy a gyógygyító team tagjaiként jelen legyünk ezeken a rendezvényeken!

Dr. Higyisán Ilona
elnök