.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Szent György KórházÁllamtitkárokkal tárgyalt a székesfehérvári Szent György Kórház vezetése és a térség szocialista képviselője. Azt nehezményezik, hogy nem nyertek a póluskórház pályázaton.

Keresik a megoldást – ennyi derült ki a mai minisztériumi egyeztetésen, ahol a székesfehérvári kórház ügye volt terítéken. Varju László, a gazdasági tárca államtitkára szerint az a cél, hogy a Fejér megyei kórház is kapjon uniós fejlesztési pénzeket, annak ellenére, hogy tartaléklistára került a póluskórház pályázaton.

A több mint nyolcvan milliárd forintos póluskórház pályázat célja egyébként az, hogy minden régióban legyen egy csúcskórház. Az első forduló eredménye alapján minden régióban lett is győztes kórház, kivéve a közép-dunántúlit. Azzal, hogy az itt lévő fehérvári kórház tartaléklistára került három megye 1,1 millió lakosa maradhat póluskórház nélkül. Ez ellen hirdetésben tiltakozott a napokban a kórház és a fenntartó megyei önkormányzat vezetése.

Előrevivő és reményteli megbeszélés volt a mai - így kommentálta a tárgyalás eredményét Szabó László, a Fejér megyei Szent György Kórház főigazgatója. Mint mondta: elfogadták és elismerték a kórház jogos igényét. Ugyanakkor tény, hogy vannak olyan fejlesztési szempontjai a kórháznak, amelyek a pólus pályázat preferenciáival nehezebben hozhatók össze. Ezért merült fel, hogy a kórház más pályázaton indulva juthasson hozzá a kért fejlesztési pénzhez, ami a pályázók között egyébként átlagosan 10-11 milliárd forint volt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: MR-1