2023-2024
.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

papp lászló

Elhunyt Dr. Papp László a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet volt főigazgatója, aki 1995-2010-ig vezette a kórházat. Kórházi rekonstrukció, szakmai struktúraváltás jellemezte az általa vezetett időszakot, miközben megújult több orvosi szakterület, nem maradt el a laborfejlesztés és az új intézeti gyógyszertár megépítése sem.

 

Az Intézeti Gyógyszertár támogatása, fejlesztése vezetése alatt folyamatos volt. 2002-ben megnyitottuk a közvetlen lakossági gyógyszerellátó egységet, javítva ezzel a távozó betegek és a dolgozok gyógyszerrel való ellátását. A fővárosban elsőkként vezettük be az onkológiai betegellátás fejlesztéséhez kapcsolódóan a centralizált, CATO szoftverrel vezérelt gyógyszertári citosztatikus keverékinfúzió készítést, és országosan az elsők között kezdhettük el az egyedi, betegre szabott gyógyszerelés kialakítását.

Tevékenységeinkkel rávilágított – nem csak a Bajcsy Kórházban – a gyógyszer- és betegbiztonság növelésének fontosságára. Számos korházi gyógyszerész kongresszus rendszeres előadója volt, ahol menedzsmenti-, finanszírozási-, költségelemzési- kérdéseket mutatott be sajátos és egyszerű stílusban, amelyekből mindannyian sokat tanultunk.

Magával ragadó ember volt, aki kiválóan kommunikált, szinte észrevétlenül motivált és egyre több feladatot és megbízást adva segítette szakmai fejlődésünket.

A kórházi gyógyszerészet és gyógyszerészek között kifejtett kiemelkedő szakmai munkáját a MGYT-KGYSZ elnöksége 2004-ben a „Kórházi Gyógyszerészetért” Emlékéremmel, míg szervező munkáját 2008-ban „Mozsonyi Sándor” Emlékéremmel köszönte meg.

Nem ismertem hozzá hasonló, jó vezetőt, aki mindig tisztán látta az általunk felvázolt tervek között azokat, amelyek mellé kell állni. Köszönöm, köszönjük, hogy így figyeltél ránk, csodálatos volt Veled együtt dolgozni.

Nagy tisztelőd voltam, mindig szeretettel fogok emlékezni Rád!

Nyugodj békében Főigazgató úr!

                                

                                                                                              Dr. Higyisán Ilona

Szepesi András nekrológja itt olvasható.