Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Az Európai Kórházi Gyógyszerészi Szervezet (EAHP) 2021. június 11-12. között tartotta 51. Küldöttgyűlését, melynek zárásaként üdvözölték Süle Andrást az EAHP új elnökeként. A következő három évben ő irányítja az Egyesületet. András jelenleg a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főgyógyszerésze, valamint a Duna Medical Center gyógyszerészi főtanácsadója.

Részt vesz a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának kórházi-klinikai szakgyógyszerész képzés tematikájának fejlesztésében, és mint előadó is. 2008-ban PhD fokozatot szerzett a Semmelweis Egyetemen, gyógyszertechnológia és a kórházi-klinikai szakvizsgával rendelkezik.

András az elnökség hároméves céljait következőképpen foglalta össze: hatalmas kihívásnak éli meg, hogy a COVID-19 járvány alatt vezetheti az elnökséget, és szeretnék kihasználni azt a lendületes előrelépést és helytállást, amit a koronavírus járvány alatt a kórházi-klinikai gyógyszerészek a biztonságos betegellátás és a gyógyszerészi szolgálat terén felmutattak. Szeretné elősegíteni az európai társszervezetekkel az aktív partneri kapcsolatot, támogatni a Szervezet tagjait abban, hogy kiaknázzák a változó világban betöltött gyógyszerészi szerepükhöz kapcsolódó lehetőségeket, és folytatja az EAHP kiemelt projektjeinek előmozdítását, mint például a gyógyszerészi szakma közös képzési keretének létrehozását és a kórházi gyógyszerészetről szóló nyilatkozatok európai szintű végrehajtását.

Süle András és Tjalling van der Schors szakmai fejlesztési igazgató mellé 8 újonnan kinevezett elnökségi tag csatlakozott, akik közül többeket újraválasztottak. Aida Batista (Portugália) alelnök, Nenad Miljković (Szerbia) pénzügyi igazgató, valamint Louis Bertin (Franciaország), Darija Kuruc Poje (Horvátország), Ana Lozano (Spanyolország), Despoina Makridaki (Görögország) ), Claudia Plesan (Románia) és Piera Polidori (Olaszország). Petr Horák 2022 júniusáig továbbra is tanácsot ad kollégáinak leköszönő elnökként.