.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

A gyógyszerhiányokkal való küzdelem mára a mindennapi életünk szerves részévé vált. Az Európai Bizottság egy felmérést készített a hiányok feltérképezése és a megoldások keresése céljából.
A gyógyszerészekhez szóló kérdőív IDE KATTINTVA január 31-ig tölthető ki angol nyelven (kb. 20 perc).

Az Európai Bizottság (DG SANTE) konzorciumot hozott létre a Technopolis Group, az Ecorys és a Milieu Law & Policy tanácsadó cégekkel, hogy az alábbi kérdésekre választ keresve készítsenek egy felmérést az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országaiban, de más országok is csatlakozhatnak a felméréshez.
- A gyógyszerhiányok áttekintése az EU-ban, beleértve azok specifikus jellemzőit, valamint a gyógyszerhiány kiváltó okainak elemzését.
- Bizonyítékokon alapuló értékelést arról, hogy a gyógyszerhiány kezelésének jelenlegi keretrendszere (uniós és nemzeti szinten) megfelel-e a célnak, a jobb szabályozásra (Better Regulation) vonatkozó iránymutatásokkal összhangban.
- A hiány kezelésére szolgáló lehetséges megoldások áttekintése, figyelembe véve azok kiváltó okait és a jelenlegi rendszer hiányosságait, amelyeket e tanulmány azonosít.

Az EAHP biztat minden kórházi gyógyszerészt, hogy töltse ki az alábbi kérdőívet. Fontos, hogy minél több kórházi gyógyszerész véleménye / tapasztalata megjelenjen a felmérésben.