.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

IÁBA Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete szeptemberi tisztújítása után az Ifjúsági Állandó Bizottság tagjainak megválasztása is sikeresen lezajlott. Az Ifjúsági Állandó Bizottság a Kórházi Gyógyszerészeti Szervezet vezetőségének tanácsadó, véleményező szerve a 36 életévet be nem töltött fiatal kórházi-klinikai, intézeti gyógyszerész tagokat érintő kérdésekben. Az IÁB legfőbb feladata a pályakezdő és fiatal kórházi-klinikai gyógyszerészek szakmai, szakképzési és tudományos működésének figyelemmel kísérése, támogatása.

 

A választás két fordulóban zajlott, internetes szavazás formájában. Az első, jelölő fordulóban, mely 2021. szeptember 14-28. között zajlott, 187 fiatal gyógyszerész közül javasolhattak a 36 éven aluli tagok jelölteket.

 

A KGYSZ vezetőségének kérése alapján a korábbi IÁB tagok közül egy fő helyet kap az újonnan felálló Bizottságban, a munka folytonosságának segítése érdekében. Így a fiatal tagok maximálisan 4 főt jelölhettek az új Bizottságba.

 

A szavazásra 2021. október 5-10. között került sor, ahol 6 jelöltből 4 főre adhatták le szavazataikat a 36 év alatti kollégák.

 

A szavazatok összesítése alapján a négy legtöbb szavazatot kapó jelölt, dr. Holp Kirill József, dr. Molnár József Dénes, dr. Romvári Zsófia és dr. Vajda Péter. Így dr. Tiszai Zita (korábbi tag) mellett ők az újonnan megválasztott Ifjúsági Állandó Bizottság tagjai. A tagok 2021. október 15-én titkos szavazáson választottak maguk közül elnököt, dr. Tiszai Zita személyében. Azonban a Bizottság tagjai megegyeztek abban, hogy évenkénti forgásban új elnököt választanak a Bizottság élére.

 

A Bizottság bemutatkozását itt olvashatják.

 

A képen balról jobbra Vajda Péter, Tiszai Zita, Holp Kirill József, Romvári Zsófia, Molnár József Dénes látható.