.
Magisztrális gyógyszerkészítés
Gyógyszerbiztonság
Gyógyszerterápia
Klinikai gyógyszerészi szolgálat
Previous Next Play Pause

Szabo CsongorTisztelt Kolleginák és Kollégák!

A Kórházi Gyógyszerészeti Szervezet vezetősége nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm a honlap olvasóit, különös megbecsüléssel Szervezetünk tagjait.

Amint már e fórumon is beszámoltunk róla, 2013. február 15-én új vezetés kezdte meg négy éves munkáját, amely reményeink szerint szakmai szempontból hasonlóan eredményes lesz, mint a korábbi időszakok. Az időközben megtartott alakuló elnökségi ülésen vázlatosan körvonalaztuk az elkövetkező évek célkitűzéseit, majd a várható feladatokhoz megválasztottuk az általunk legalkalmasabbnak vélt tisztségviselőket (két alelnök, titkár).
A Kórházi Gyógyszerészeti Szervezet leköszönt elnökének beszámolójából is kitűnt, szakmai szempontból rendkívül eredményes időszak zárult úgy, hogy a Szervezet pénzügyi helyzete is megbízhatóan stabil tudott maradni a kedvezőtlenül megváltozott gazdasági feltételek ellenére is. Az új vezetőségnek ezek után nem is lehet más választása, mint tovább menetelni azon a megkezdett úton, amelyet kijelöl számunkra a Szervezet 40 éves múltjának sikertörténete. Bízunk benne, hogy a jelentősen átalakult, és - szerencsés módon – jelentős mértékben megfiatalodott új vezetőség képes lesz maradéktalanul megfelelni azoknak a szakmai kihívásoknak, amelyeket hivatásunk jövője, illetve a kor szelleme támaszt elénk.


Célunk, hogy a már megszokott és ezért jogosan elvárt minőségű tudományos rendezvényeinkkel, sikeres továbbképzéseinkkel, a különböző véleményeket megismertető és ütköztető szakmapolitikai fórumainkkal tevőlegesen hozzájáruljunk a kórházi gyógyszerészek szakmai fejlődéséhez, illetve hivatásunk kiemelt rangján történő társadalmi elismertetéséhez. Céljaink eléréséhez természetesen feltétlenül szükséges a hazai és nemzetközi szakmai, illetve tudományos szervezetekkel kialakított jó kapcsolataink aktív ápolása és további elmélyítése.


Végezetül megemlítem, hogy ez évben ünnepeljük a Kórházi Gyógyszerészeti Szervezet alapításának 40 éves évfordulóját. E jeles jubileumnak az őszi tudományos rendezvényünkön kívánunk méltó emléket állítani, amely vélhetően különleges kihívást jelent a szervezők számára.


Ehhez, valamint az elkövetkező négy év munkájához kívánok jó egészséget és fiatalos lendületet az új vezetőségnek, illetve ezúton kérem valamennyi tagtársunk segítőkész támogatását és aktív közreműködését a Kórházi Gyógyszerészeti Szervezet további sikereinek elősegítése érdekében!

Dr. Szabó Csongor                                                        
elnök